1. Advisa billån
  • Jämför 32 långivare direkt!
  • Tjänsten är helt gratis för dig!
  • Billån utan kontantinsats!
Jämför billån »

Se resten av topplistan av billån genom att klicka här.

Köpa bil

Köpa bil? Vår mål är inte bara att tillhandahålla en sida som hjälper dig hitta det bästa billånet själv utan vi vill även ha guider i vad du bör tänka på när du ska köpa bil oavsett om du ska låna pengar till bil eller om du köper den med helt egna pengar. Det finns många som ska köpa bil och inte kan något om hur ett bilköp går till. Då vill vi tipsa om vad du bör tänka på och sidor som är bra att känna till när du ska köpa bil. I det här inlägget samlar vi våra guider och vi uppdaterar det här inlägget löpande.

Köpa bil – Steg ett

Första steget är att du sätter en budget för ditt bilköp. Och om det ska vara lån eller pengar du sparat ihop. Eller om leasing är vad du är ute efter. Där du hyr bilen en längre tid kan man säga. Vill du se hur mycket pengar du kan låna till en bil kan du använda topplistan här ovanför. Den visar vilka lån till bil som är populärast hos våra besökare till Lån till bil.

Köpa bil – Steg två

Steg två är att läsa på vilken bil som är bäst inom ramen för din budget. Och framförallt vilken som är bäst för just dig. Är du till exempel ute efter en kombi? Ja då ser du till att läsa så mycket som möjligt om det. Och fråga gärna kunniga. Men inte bilhandlare som lurar på dig någon bil som dom tycker för att dom tjänar pengar på det.

Köpa bil – Steg tre

Provkör. Det är väldigt viktigt att du provkör bilen. Och även där med en kunnig om du känner något. Annars är det en fördel att köp av en bilhandlare som är stor och etablerad. Gärna med mycket bra betyg på nätet. Men tänk på att sådana betygsidor ofta drar till sig många dårar också som älskar att klaga.

Köpa bil – Steg fyra

Köp bilen helt enkelt. Och se till att skaffa en bra bilförsäkring. Du måste minst ha en trafikförsäkring i Sverige. Om du inte ens har det så får du en försäkring automatiskt och den är extremt dyr. Inget du ska åka runt med. Så minst trafikförsäkring alltså. Och se till att jämföra priser även där.

Säg vad du tycker om det du precis läst

Det du gör med stjärnorna här nedan är att ge guiden Köpa bil ett betyg. Och det är alltså hur bra du tycker guiden svarar på rubriken du ska ge betyg på. Vi vill väldigt gärna veta vad du tycker så vi hela tiden kan bli bättre.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 4,00 out of 5)